Lemnul in designul interior de inspiratie scandinava

Pentru stilul scandinav, lemnul este un element esential si definitoriu. Este un material natural, ecologic, care respira si se transforma in timp, si a carui frumusete, bruta sau finisata, inspira piese de mobilier si obiecte decorative variate, fie ca vorbim de stilul scandinav cu influente clasice, rustice sau modern-minimaliste.

Mobilierul din lemn este durabil si imbatraneste frumos. Oricat de vechi, poate fi reconditionat pentru a-si recapata frumusetea initiala, pastrand patina timpului. Poate fi modificat cu usurinta, un nou lac sau o vopsea in alta culoare schimbandu-i imediat infatisarea. Multumita unei game largi de solutii de protectie, acum putem folosi obiecte din lemn si in spatii cu umiditate mare (bai, terase).

Lemnul este accesibil si proiectelor de amenajare a casei cu bugete mici. Chiar daca asta presupune insusirea unor notiuni elementare de bricolaj si tamplarie, oricine poate fi in stare sa fixeze niste rafturi, sa construiasca o biblioteca de perete pe un sistem de sine transversale, sa mestereasca o mica noptiera pentru dormitor ori sa transforme un scaun vechi intr-o noptiera. Atentie insa la alegerea esentelor de lemn celor mai potrivite cu utilitatea obiectului – nu toate au aceeasi duritate, densitate, rezistenta, culoare. Artarul, fagul, stejarul sau mesteacanul sunt esente dure. Bradul si pinul sunt esente moi de lemn. Pentru inspiratie, iata cateva imagini cu mobilier suedez marca Norrgavel, pentru camera de zi, dormitor si baie.

Links:

Norrgavel

One thought on “Lemnul in designul interior de inspiratie scandinava

  1. Pingback: Arta mestesugului in lemn – design romanesc autentic de mic mobilier | design interior scandinav cu buget mic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s