Va doriti un coltisor de relaxare usor de amenajat si decorat?

Camera de zi, fie ca e intr-un apartament mic (sau mai putin mic) de la bloc, fie ca e intr-o casa, are de regula, pe langa canapeaua clasica orientata spre televizor si cel putin un fotoliu. De regula fotoliul este dispus langa canapea si este folosit de musafiri atunci cand vin in vizita. In caz ca nu v-a trecut prin minte pana acum, acest fotoliu ar putea capata o intrebuintare mai practica, in amenajarea unui coltisor personal de relaxare in living. Fiecare il va folosi dupa propriile dorinte sau hobby-uri: citit, meditat, crosetat, savurat ceaiul, ascultat muzica, etc.

Nu avem nevoie decat de: un fotoliu comod, lumina (naturala sau electrica), o masuta si cateva textile (perna, pled sau patura decorativa).

Sfatul nr. 1: coltul de citit este recomandabil sa fie amenajat langa o fereastra, pentru a beneficia din plin de lumina zilei, care nu oboseste ochii.

Sfatul nr. 2: reciclati obiecte vechi. Un cufar sau 2-3 geamantane vechi pot fi pe post de masuta in care veti putea si sa depozitati carti, reviste, ziare sau alte lucruri. Sau chiar o stiva de reviste sau carti pe post de masuta improvizata. Fotoliul se poate reconditiona dintr-unul vechi. Sau o varianta low-cost, fotoliul Poang de la Ikea, cu suport pentru picioare.

Sfatul nr. 3: asigurati-va si o sursa de lumina artificiala de genul unei veioze de birou sau a unui lampadar de podea, care sa lumineze discret incaperea, dar sa ofere lumina necesara cititului la ceas de seara, de pilda.

Sfatul nr. 4: accentuati elementul de caldura, confort, relaxare prin folosirea de materiale textile adecvate – fibre naturale ca lana, mohairul, panza de bumbac. O patura moale si calduroasa si eventual o perna decorativa vor fi suficiente acestui scop.

La cat mai multe si relaxante momente!

One thought on “Va doriti un coltisor de relaxare usor de amenajat si decorat?

  1. Pingback: Cum decoram zona de socializare si entertainment din living room? « design interior cu buget mic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s