Balconul, spatiu de relaxare, nu loc de uscat rufele

Balconul apartamentului de bloc a capatat la romani proasta destinatie de loc unde se atarna rufele la uscat sau se depoziteaza toate lucrurile mai mult sau mai putin inutile care nu isi gasesc locul inauntru. E pacat, daca ne gandim ca sacrificam un spatiu unde putem sta sa ne destindem, sa respiram aer curat sau sa ne bem cafeaua dimineata. Mai ales daca avem un balcon cu priveliste placuta, spre un parc sau o oaza de verdeata, sau cu panorama, daca locuim la unul dintre ultimele etaje ale unui bloc inalt.

 

Adevarul este ca, daca vrem, putem foarte usor transforma un balcon anost din beton intr-o mini-gradina “suspendata”, care sa faca deliciul proprietarului, dar si al musafirilor. Utilizati o paleta simpla de culori, ghivece din lut sau ceramica, figurine originale sau obiecte vechi pentru a-i da o nota personala. Daca vrem plante, vom tine cont de orientarea nord/ sud/ est/ vest cand alegem tipul de plante pe care le vom creste pe balcon. Pont util, alegeti planta “iarba neagra” pentru ca e tot timpul inflorita si rezista foarte bine in frig si seceta, nefiind pretentioasa. Daca vrem ca balconul sa devina un spatiu cat mai intim si sa tinem vecinii la distanta, ne vom gandi sa acoperim grilajul balustradei cu un material opac si sa inaltam balustrada cu ajutorul glastrelor cu flori.

 

Mai adaugam o masa mica si doua scaune pliante din lemn care rezista bine la umezeala, ploaie sau razele soarelui si mini-gradina este gata. O putem personaliza cu o patura din lana sau blana falsa pentru serile racoroase si, desigur, cu cartea preferata sau ziarul de dimineata. Relaxare placuta!

 

Links:

One thought on “Balconul, spatiu de relaxare, nu loc de uscat rufele

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s