Cum facem economii la bugetul de amenajare a casei – mix de nou si vechi

O situatie des intalnita in proiectele de amenajari interioare este atunci cand avem spatiul (casa, apartamentul, garsoniera, locuinta, camera) si trebuie sa il mobilam. Dar problema este ca nu ne-a prea ramas buget pentru zugravit, faianta, parchet, cumparat electrocasnice, mobila, decoratiuni, perdele, perne si ce ne mai trebuie. Ce facem? Evident, ne gandim sa facem niste economii.

Sfatul nostru: este ok sa faceti economii, atata timp cat le faceti unde trebuie. Adica, atentie la calitate. Nu va zgarciti la finisaje, ci economisiti mai bine la decoratiuni. Mai bine o locuinta mobilata minimalist, doar cu strictul necesar si care pare spatioasa, decat o locuinta incarcata cu mobila si obiecte de decor, care pare prea mica, si cu finisaje ieftine sau prost realizate.

Dar cum ramane cu piesele de mobilier si decoratiunile, cele care personalizeaza si completeaza locuinta? Sfatul nostru este sa faceti economii “inteligente”, posibile in urmatoarele moduri:

– reconditionati si refolositi piesele de mobilier mostenire de familie (masa bunicii, vitrina cu bibelouri a parintilor, scaunele matusii vechi de 30 de ani, etc.). Vestea buna este ca piesele de mobilier vechi, stil anii ’70 sunt de ceva vreme la mare cautare, fiind folosite foarte mult in amenajarile interioare eclectice.
sau

– luati la cercetat talciocurile, targurile de vechituri si magazinele de antichitati. Fiecare oras mare are cel putin un talcioc, organizat regulat, unde chilipirurile nu sunt greu de gasit. Trebuie doar rabdare si spirit de observatie pentru a le descoperi si a le aduce acasa.

– retapitati fotoliile sau canapelele uzate. O tapiterie noua, intr-o culoare tare, face minuni cu obiectul pe care este aplicata.

– incercati sa fiti creativi cu obiectele vechi si sa le gasiti o intrebuintare originala – 2 scaune vechi, simple (sau 2 tabureti) pe post de noptiere in dormitor; sticle vechi de lapte pe post de vaze de flori; scanduri din lemn masiv, slefuite si lacuite, pe post de suport de chiuveta in baie; bancul de lucru al unui vechi mester pe post de masa in living sau insula de bucatarie. Si lista poate continua la nesfarsit…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s