Tendinte pentru 2012 in amenajarile interioare

Autoritatea in domeniul culorii, institutul Pantone a anuntat de curand culoarea in voga pentru 2012: rosu portocaliu aprins – Tangerine Tango. Este o culoare calda, puternica, energizanta, dramatica, in acelasi timp sofisticata si seducatoare.

Este o nuanta tare, asa ca va fi aplicata doar pe anumiti pereti sau zone de perete pe care dorim sa le accentuam. Se armonizeaza usor cu diferite nuante de alb in tonuri neutre – griuri, cremuri, bejuri, si se pot obtine efecte grozave in combinatie cu alte culori tari – albastru, galben-portocaliu, verde camuflaj.

In materie de mobilier, in continuare sunt la mare cautare obiectele vechi, vintage, mobila reconditionata, culeasa de prin targurile de vechituri sau magazinele de antichitati. Trendul rustic si natural persista. Materialele textile in voga in 2012 vor fi cele care contin fibre naturale – lana, canepa, panza din bumbac, in tonuri pastelate si calde de alb, bej, gri, crem. In trend vor fi in continuare imprimeurile cu printuri supradimensionate.

Corpurile de iluminat la moda anul viitor vor fi cele cu design modern, funky, in stil industrial, ca aceasta lampa de la Ikea. Acestea vor ilumina obiectele decorative si tablourile de pe pereti. In voga raman in continuare fotografiile supradimensionate, alb-negru, afisate in camera de zi, dormitor, bucatarie sau pe peretii din hol.

Linkuri:

One thought on “Tendinte pentru 2012 in amenajarile interioare

  1. Pingback: Cum alegem culorile cand amenajam locuinta? « design interior cu buget mic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s