Pentru cei indemanatici: cum cream atmosfera de petrecere in casa – ghirlanda de lumini

Celor carora va place sa “mesteriti” si sa faceti diverse lucruri de mana (pretentios numiti “bricoleuri”), avem sa va propunem o idee simplu de pus in practica: ghirlanda de lumini.

 

O folositi acum de sarbatori sa amplificati atmosfera magica din casa, o puteti folosi la petreceri, aniversari,  vara pe terasa, in gradina, pe balcon sau unde va permit imaginatia si posibilitatile.

 

Iata de ce materiale aveti nevoie: ghirlanda de led-uri sau beculete mici (cu lumina calda sau rece) – se gasesc acum in magazine destule instalatii pentru pomul de Craciun; pahare mici de plastic – cate beculete are ghirlanda, atatea pahare; foarfeca; creion; cutter; scotch; hartie subtire in diverse culori si desene, dupa propriile gusturi cromatice.

 

Partea cea mai delicata a proiectului va consta in desenarea in plan a suprafetei desfasurate a trunchiului de con care constituie peretii paharului. Veti incepe prin a taia fundul unui pahar de plastic cu foarfeca sau cutterul. Aplicati apoi inca o taietura care sa sectioneze volumul, astfel incat sa puteti folosi suprafata desfasurata a acestuia drept tipar pe foaia de hartie cu care veti inveli paharele. Posibil sa nu va iasa din prima un tipar perfect, insa cu ceva atentie si migala dupa cateva incercari va iesi cum trebuie.

 

Taiati apoi dupa tipar fasiile de hartie si inveliti fiecare pahar in parte, lipind cu scotch.

 

In fundul paharelor veti trasa o cruce cu creionul pe care o veti taia cu cutterul. Va folosi la “montarea” paharelor pe beculetele ghirlandei.

 

Asta e tot! Destul de simplu, nu?…

 

Link:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s