Designul interior in alb si negru

Living room design scandinav alb-negru

Se spune ca spatiul in care locuim este o reflectie a noastra, dezvaluind mai mult sau mai putin gustul, preocuparile si preferintele celor care il locuiesc.
Alegerile de culoare pe care le facem reflecta si ele personalitatea. Amenajarea locuintei in alb si negru porneste de la contrastul puternic intre cele doua culori (sau non-culori) si este in acelasi timp o alegere de design moderna, dar si clasica.
Alb-negrul este o schema coloristica neutra. Este caracteristica designului scandinav pentru ca sugereaza calmul, ordinea, amplifica lumina si deschide spatiul de locuit. Zugravirea peretilor in alb avantajeaza spatiile mici, inguste si care nu au o iluminare naturala buna.
Alternanta albului cu tonurile de negru (sau o paleta de griuri) constituie baza pe care se construieste schema de design. Astfel, o schema de design retro, eleganta se obtine daca alegem accente aurii luxoase, perne sau covor in dungi alb-negru, combinatie care aminteste de vechile filme alb-negru.
Daca dorim o schema de design minimalista, vom folosi albul pentru a zugravi peretii si pardoseala apartamentului. Efectul este maxim in spatiile si camerele cu ferestre mari prin care intra multa lumina naturala. Pentru o nota modernista, care anima camera se recomanda accentele in culori tari: albastru neon, fuchsia, rosu, verde citron, galben, samd. Iar pentru o nota rustica vom utiliza din plin lemnul, natur sau lacuit, pentru mobila, decoratiuni, obiecte de arta.

 

Linkuri: http://freshome.com/ http://lyring.com/ http://www.homeconceptdecoration.com/

http://www.theglamourai.com/ http://scandinavianretreat.blogspot.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s