Camerele in culori inchise – vis frumos sau cosmar?

Vrei sa iti zugravesti camera in culori inchise, dar ti-e teama ca va arata sumbru si apasator. Ei bine, nu neaparat.

 

Culorile inchise aplicate pe peretii unei camere o pot transforma intr-un mod spectaculos. Culorile inchise se potrivesc atat in spatiile relativ mari (gen camera de zi, birou), cat si in spatiile mici (dormitor, baie, hol).

 

Cand spunem culori inchise ne referim la toate tonurile inchise ale culorilor: negru (de la gri inchis la negru), albastru (de exemplu bleumarin, albastru indigo), rosu inchis, samd. Efectul pe care o culoare inchisa il are intr-un spatiu mic este incredibil. Mai ales daca este vorba despre un dormitor mic – il va transforma intr-un spatiu intim, cald, chiar teatral, cu un aer misterios… Atentie doar la evitarea combinarii mai multor culori contrastante in zugraveala, mobila, materiale, accesorii, care pot usor strica echilibrul coloristic si vor da impresia de spatiu mic si ingramadit.

 

Afirmatia ca zugravirea peretilor unei camere in culori inchise o va face sa para mai mica este mai degraba un mit, putand fi foarte usor contracarata printr-o schema de iluminare inteligenta. Diferitele surse de lumina, naturala sau artificiala, vor transforma camera in functie de momentul zilei / noptii si de cantitatea si tipul de lumina folosita.

Daca nu esti convins inca de estetica culorilor inchise, poti apela la o solutie mai cuminte: incearca sa zugravesti doar un perete al camerei in culoarea inchisa, lasandu-i pe restul albi. Este un stil frecvent intalnit in designul nordic sau scandinav, interioarele alb-negru fiind la mare cautare. Dar despre acestea intr-un post viitor…
   

3 thoughts on “Camerele in culori inchise – vis frumos sau cosmar?

  1. Pingback: “Take a walk on the dark side”: din nou despre utilizarea culorilor inchise in designul interior « design interior cu buget mic

  2. Pingback: Portia de inspiratie: noptiere originale « design interior cu buget mic

  3. Pingback: Sfaturi pentru alegerea culorilor cand zugravim locuinta « design interior cu buget mic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s